Groot enthousiasme op de finaleronde van MathQuizz

De finaleronde van de MathQuizz (de wiskundequiz in Franstalig België) kon afgelopen zaterdag op een groot enthousiasme rekenen. Ondanks de slechte weersomstandigheden kwamen de 200 finalisten uit heel Wallonië samen met hun families en leerkrachten afgezakt naar Ecole Des Etolies.

Gedurende 90 minuten zwoegden de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar op een vrije zaterdagnamiddag over de wiskundevraagstukken. Terwijl ze op de uitslag wachtten konden de leerlingen deelnemen aan verschillende activiteiten: sommigen speelden voetbal in de sportzaal, anderen maakten tekeningen of keken een familiefilm. Ook de cafetaria werd druk bezocht.

Op het moment van de prijsuitreiking liep de theaterzaal met een capaciteit van 360 plaatsen goed vol en hoewel sommigen geen plaatsje meer konden bemachtigen, was de sfeer uitgelaten.

Tijdens de prijsuitreiking werden verschillende belangrijke namen uitgenodigd om de prijzen te overhandigen. Prof. Dr. Murielle Cherpion van de Université Catholique de Louvain overhandigde de eerste finalist Quentin Claus (11 jaar) uit Ukkel zijn prijs. De aanwezigen waren zeer tevreden over de organisatie van de MathQuizz en hopen dat het initiatief volgend jaar opnieuw zal plaatsvinden.
Mogelijk gemaakt door Blogger.
/

Neem contact op met ons hoofdkantoor.

Paleizenstraat 27, 1030 Schaarbeek, België
Ma - Vrij (9:00 - 17:00)

Blijf op de hoogte!

© Fedactio. All Rights Reserved Privacybeleid